Csak én kiáltottam...

Egy szép napon arra ébredtem, hogy ki kell írnom magamból az érzéseimet...nos, nem vagyok író és nem tudok verset sem írni, így teljesen ösztönösek az írásaim, értékük csupán csak annyi, hogy egy ember érzéseit tükrözik. Lent és fent...ez az ami inspirál. A nagy magaslatok és az óriási mélységek, amiket az utóbbi időben megélek. Segít, ha leírhatom és nem magamban hordozom...segít...néha a fantáziámat is segítségül hívom, hogy szemléltessem a bennem kavargó hangulataimat...

Zsé

szende.jpg

Utolsó kommentek

Bejegyzések

Jujj...


 

Hazám, hazám...és az én Budapestem



MuZsika... ♫






Lépésről, lépésre...

VéZsé 2012.10.23. 11:07

biblia.jpgAhogy olvasgatom a vallásokkal és a különféle filozófiai irányzatokkal kapcsolatos könyveket, írásokat...különös tekintettel a megvilágosodás és a lélek fejlődése témakörben, igen érdekes fejtegetésekre bukkantam. Előzőekben írtam Jézus "elveszett éveiről", a titkos tibeti evangéliumról.Nos, megint belefutottam egy izgalmas témába, ami nagyon elgondolkodtató a maga nemében.

Meghallgattam néhány Avatara, alias Bácsfi Diána előadást...(a hölgyet évekkel ezelőtti "érdekes" politikai villongásairól ismerik sokan) most azonban, mint hívő vallástörténész-, gnosztikus tudós, régész szerepel, -ami alapesetben annyit jelent: hogy nem a "cenzúrázott" Bibliát veszi alapul, jobban érdekli az "igazság", mint hogy mit akarnak lenyomni a torkán kanonizált Szentírásként... Hmm, igen érdekesek a fejtegetései.

A Biblia, amely útravalót kellene, hogy adjon, iránytűnk, vezetőnk kellene hogy legyen életünk során. Felmerül a kérdés: hihetünk-e a ma ismert Szentírás szavainak? A gnosztikusok szerint nem. Kik azok a gnosztikusok? Gnosztikusoknak nevezzük azokat a keresztényértelmezőket, akik nem hajlandók a cenzúrázott Bibliából kiindulni, hanem csakis a "valódiból". Abból, amely Jézus torzításmentes tanításait tárják elénk. A mai igehirdetők, szerintük, cenzúrázott ismeretek tárnak elénk. Jézus beszédeinek egy jelentős részét, szentkönyveket dugtak el, semmisítettek meg az egyházatyák, történelmünk során, vallják a gnosztikusok. Olyan ez,  mintha egy négy órás, valóságot bemutató filmből, a cenzor jóvoltából, csupán egy negyedórányi kerülne az emberek elé. Ez a példa arra jó, hogy kijelenthessék, ez lett a Bibliából. Kanonizált, cenzúrázott Bibliáról beszélnek. Krisztus után 350-400 körül zajlott a jézusi szentiratok megsemmisítése, abban a hitben, hogy soha többé nem kerülnek elő. Azonban arról kevesen tudtak, hogy az eredeti tanításról másolatok is készültek. A régészek rá is találtak az eltitkolt iratokra.

1947-ben, Közép-Egyiptomban, egy kecskéket legeltető, 10 éves fiúcska beleesett egy sziklasírba. A Nap fényegnos_1.jpg megvilágította belülről, a réseken keresztül ezt a sziklasírt, ahol cserépedényeket látott. Azt gondolta, az öregek elbeszéléseire gondolván, hogy azokban az edényekben arany van. Összetörte hát azokat, ám arany helyett pergamenek kerültek elő. Az eltitkolt iratokra bukkant rá. Ezek a tekercsek aztán a kairói, és a British Múzeumba kerültek, amelyek egy részét megvásárolta a Vatikán. A lelőhelyet Nag-Hammádinak hívták, nem messze van Luxortól. A megtalált pergamenek egy részét, 13 papiruszkódexet, amely 1130 oldalt tartalmaz, a megtalálás helyéről Nag Hammádi Kódexként ismerünk, s a kairói Kopt Múzeum tulajdonába kerültek, ez a ” TRACTATUS TRIPARTITUS (Nag Hammadi, Codex Jung).

Ezek a tanítások fenekestül forgathatják fel az eddig tudottakat...vajon mi az IGAZSÁG? Őrületesen érdekes téma...

books.jpgTRACTATUS TRIPARTITUS ismertetése a kereszténység eltitkolt változásait tárja fel.
Az elrejtett szövegek alapján teljesen máshogy kéne néznünk a kereszténység, múltját, jelenét, és jövőjét, valamint a kereszténység összeolvasztása a Judaizmussal nem volt valami profi munka. Láthatjuk az esetleges összefüggéseket, paradoxonokat, amiket a "Bibliahamisítók" nem tudtak teljesen elsimítani a történetben. Kiderül többek között az is, hogy a judaizmus, és a kereszténység miért teljesen más vallás.  Mi is az igazság a kereszténységgel kapcsolatban...teljesen áthamisították...? Kinek állhatott ez érdekében ? Milyen hatalmak rafinált módszere az hogy minden ember alapból bűnös rabszolgának érezze magát a Biblia "light" szerint?

...hát elég érdekes nézőpont ugye? Kétségkívül megtalálták az elrejtett iratokat, és kétségkívül felmerülnek ezek a kérdések.

Néhány érdekes állítás a TRACTATUS TRIPARTITUS-ból Dálnoky Erzsébet kivonata:

Isten bennünk van, a Világban, az élőlényekben, a tárgyakban, az emberben, és nem fölöttünk áll, mint uralkodó!
Testbe zárt isteni fények vagyunk!...
Mert Isten fénye bennünk van...
Az egész Világ szent!
Nincs eredendő bűn!

Nem bűnös, hanem tudattalan!
Nem büntetni, felvilágosítani kell!
Nem büntetni, hanem szeretni!
Szeretni, hogy többé ne kövessen el hibát!
Nincs gonosztett, „csak" szenvedő ember,
Éva tette hőstett volt!

akiben nincsen szeretet, mert őt sem szereik eléggé!
Szenved!
Gyógyítsd meg!
Imádkozni bárhol, bármikor lehet!
"Ne építsetek az én Atyámnak templomokat!
Az én Atyám temploma a Világ!"-mondta Jézus...
És ne térdelj le! Ne térdelj le Atyád előtt! Ő olyan, mint az Égi Apád!
És ne kulcsold össze a kezed!
Ég felé nyújtott, nyitott tenyérrel imádkozz!
A Szentháromság sem az, amit ismerünk!
Nem atya, Fiú és Szentlélek, hanem:
ATYA, ANYA és FIÚ!
Atya:Isten, és Anya: Istennő!!!
Minden vallás szent, mert a fényből való!
„Az én Atyámnak és az én Anyámnak sok neve van"....
A szkíták Arany Napnak nevezték....
Arany Apácska...Ezüst Anyácska...
Pokol, ördög nincs!!
Karma van! ..és reinkarnáció...
Te és Jézus között nincs hierarchikus különbség!
Jézus az ember tökéletes arche-típusa!
A te égi ikerpárod, iker-feled..
Minden Nagypéntek saját Nagypéntekeink, minden Húsvét saját Feltámadásaink ünnepe....
MINDANNYIAN TESTBE ZÁRT ISTENI FÉNYEK VAGYUNK!

 

 

 

Azt gondolom, aki csak felületes ismeretekkel rendelkezik a Bibliáról, az is elgondolkodtatónak találhatja a felsorolt néhány jézusi tanítást...

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakenkialtottam.blog.hu/api/trackback/id/tr304863930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása