Csak én kiáltottam...

Egy szép napon arra ébredtem, hogy ki kell írnom magamból az érzéseimet...nos, nem vagyok író és nem tudok verset sem írni, így teljesen ösztönösek az írásaim, értékük csupán csak annyi, hogy egy ember érzéseit tükrözik. Lent és fent...ez az ami inspirál. A nagy magaslatok és az óriási mélységek, amiket az utóbbi időben megélek. Segít, ha leírhatom és nem magamban hordozom...segít...néha a fantáziámat is segítségül hívom, hogy szemléltessem a bennem kavargó hangulataimat...

Zsé

szende.jpg

Utolsó kommentek

Bejegyzések

Jujj...


 

Hazám, hazám...és az én Budapestem



MuZsika... ♫






Álmomat, ha valóra váltom...

VéZsé 2012.10.23. 07:59

Olyan helyet képzelek el, ahol az emberek közvetlen személyes tapasztalatokat szerezhetnek egy új életformáról, mely éberebb, pihentetőbb és élvezetesebb és egy minőségileg új típusú emberre vannak szabva, aki éppúgy képes kreatívan részt venni a mindennapi életben, mint visszavonulni a csendbe és a meditációba.

A központ különböző programok széles választékát kínálná az oda látogatóknak.

zen.jpgA  képzeletbeli  Meditációs Központ, egy fákkal övezett területen helyezkedne el, ahol a szellő zúgása, a madarak éneke, a fák susogása elringat, és ha a légzésedre, a belsődre figyelsz, egyszer csak megértheted, hogy együtt ringasz, hullámzol, vagyis egy vagy velük, egy a természettel. A tökéletes helyet képzelem el a feltöltődésre, energizálásra.

Légzéstechnikákkal, mozgással, szabad tánccal, imaginációs gyakorlatokkal elérhető, hogy egyre közelebb kerülhessünk a valódi énünkhöz, vagyis átélhessük a megvilágosodás élményét, amiről a nyugati ember tévesen úgy gondolja, hogy csak évtizedes jógaülésben- és aszkézisben töltve  történhet meg. Azonban mára már bizonyított, hogy a „felébredés” átélhető megfelelő gyakorlatok és transztechnikák segítségével is.

Kiváló szakemberek által,  magas színvonalon összeállított  foglalkozások széles választékát kínálnánk az oda látogatóknak a belső egészség és a külső szépség jegyében. Maximálisan törekedve a TEST, a LÉLEK, a SZELLEM harmonizálására, egyensúlyba hozására.

 Programfüzet tájékoztatna, a nap minden órájában megtalálható elfoglaltságokról, amit ha végigcsinál a látogató, nem hogy elfáradna, inkább egyre frissebbnek és boldogabbnak érezhetné magát.

A programok zömében modern, létesítményekben zajlanának.  Különféle egyéni ülések, tanfolyamok, műhelyfoglalkozások, a kreatív művészetektől a holisztikus egészségügyi kezeléseken át a különféle masszázs-, fürdő-, kozmetikai kezelésekig  a személyes átalakulásig és terápiáig, az ezoterikus tudományokig, a sport és a kikapcsolódás zen megközelítéséig, a kapcsolati válságok feltárásáig, valamint segítséget nyújtanánk a férfiak és nők életében beköszöntő átmenetek feldolgozásában, melyek mindent felölelnének. Az egyéni-, és csoportfoglalkozások egész évben folynának, az egész napos meditációs programokkal egyetemben.

Az ott töltött idő alatt, csodálatos belső utazásban lehetne részük a vendégeknek, ami felszabadít a feszültségek alól, közelebb visz az igazi értékek felismeréséhez, a belső szabadsághoz.

A fákkal övezett sétányokat itt-ott egzotikus zen stílusban kialakított kertecskék , tisztások, csobogókkal díszített pihenőkmedi.jpg szakítanák meg. A sétáló vendégek maximális kikapcsolódását szolgálva, akár az édenkertben . Mindannyiuk arcáról igazi harmónia és derű sugárzik, ami megszépíti őket a Meditációs Központ szellemiségének, miliőjének, és kialakított programjainak köszönhetően. A központ területén a vendégek elhelyezésére is lenne lehetőség, elegáns, minimál stílusban kialakított panzió-szállodában a néhány napos, vagy akár a hosszabb ideig ott tartózkodó vendégek kényelmes elhelyezését szolgálva. Az épületek természetesen nőnének ki abból a helyből, ahová terveznénk, alkosson azzal harmonikus, szerves egységet mind a felhasznált anyagok, mind az épületek  mérete, alakja és gondolatisága szempontjából.

 A tervezésnél a filozófia,  az egyszerűség és természetesség kerülne előtérbe!

japan_1.jpgA központ területén a kezeléseknek és foglalkozásoknak helyet adó épületegyüttesen kívül, lenne teaház, kávézó, és esti szórakozó hely, valamint étterem  is,  melyben egyaránt felszolgálnának vegetáriánus-, és hagyományos  nemzetközi ételeket is nagy választékban, a központ saját gazdaságában, bio-termesztéssel előállított zöldségek, és más kiváló minőségű élelmiszerek felhasználásával. Külön pavilonban lehetőség nyílna -a központban használt- organikus kozmetikumok, termékek, élelmiszerek megvásárlására is

Az üdülőterület –lehetőség szerint- saját, különálló vízellátással rendelkezne (ellenőrzött, tisztított vízzel). Az energiaellátást –éghajlati viszonyaink figyelembe vételével- alternatív energiaforrások hasznosításával oldanánk meg, mellyel pénzt takaríthatunk meg, és függetleníthetjük magunkat az energiaszolgáltatóktól, díjemeléstől és az áramkimaradástól.  Nap-, szél- és geotermikus energia hasznosításával, törekedve a természeti energiák leggazdaságosabb és legkíméletesebb kihasználására és a környezetvédelemre.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakenkialtottam.blog.hu/api/trackback/id/tr124863774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása